KIK VAGYUNK

Először 2017 őszén hallottunk a kézzel vágott jéggyártásról és a kézműves jég fogalmáról, mely a tengerentúlon már akkor kezdett elengedhetetlenné válni a bárkultúrában. Mi akkor még mindketten egyetemi hallgatók voltunk, Ádám a rangidős ki is választotta szakdolgozata témájának a jég piaci helyzetét Magyarországon és elkezdte beleásni magát a szakmába. Nem is vesztegettük tovább az időnket, mindkettőnket érdekelt a téma és izgatottan vártuk a közös vállalkozást, így 2018 elején már egy bérelt furgonnal hoztuk haza Lengyelországból az első jégtömb készítő gépünket. Pár hét múlva elkészült az első műhelyünk a szülőházunk garázsában és elkezdtük a kézműves jég gyártását, kiszállítását a megrendelőknek. Nagyon rövid idő alatt jött is a visszajelzés, hogy egész jó az amit csinálunk és már régóta vártak egy ilyen vállalkozásra. Hamarosan több tucat partnerünk lett, közöttük a belváros legjobb bárjai és szállodái közül is jó néhányan.

Próbáltuk minél jobban megismerni a piac szereplőit, láttuk mik az elvárásaik, így egyértelmű volt, hogy a kézműves jég mellett a sima kocka jég és zúzott jég terén is kínáljunk nekik olyan alternatívát, amely amellett, hogy az eddig a piacon elérhető jéggel szemben kiemelkedő minőséget tud biztosítani, semmivel nem kerül többe annál.

2019 nyarán, mikor a hazai és nemzetközi szakmában már régóta elismert japán Hoshizaki márkájú, jégkocka és zúzott jég készítő gépekkel szereltük fel a 11. kerületben található új műhelyünket, megalapítottuk cégünket, az Artificer Hungary Jéggyártó és Kereskedelmi Kft.-t. A lokáció nagyon fontos volt számunkra, hiszen innen Budapest belvárosát és külső kerületeit is egyaránt gyorsan és rugalmasan tudjuk kiszolgálni jég rendelés, jég kiszállítás, jég házhozszállítás terén.

2021 januárjában tovább bővítettük üzemünket és Budaörs felé vettük az irányt, ahonnan azóta is törekszünk Budapestet és környékét szüntelenül ellátni valódi jégkockákkal. Reméljük a közeljövőben a fővároson kívül is elérhetőek lesznek majd termékeink az ország más területein. 

A gyártástól a kiszállításig, a jég csomagolásán és eladásán keresztül mindent saját magunk végzünk. Mindezt azért, hogy termékeink és szolgáltatásaink minősége megfelelő legyen számotokra, hiszen a Ti elégedettségetek a legfontosabb számunkra. Minden termékünket olyan figyelemmel és alázattal készítjük, mintha azzal saját barátainkat, szeretteinket látnánk vendégül.

Ha telefonon keresel minket, akkor is velünk, a tulajdonosokkal fogsz beszélni minden esetben.

„Adj egy poharat és mi elkészítjük hozzá az optimális jeget”, mert meggyőződésünk, hogy ahány vendéglátóhely, annyiféle különböző pohár és elképzelés fogalmazódik meg. Nyitottak vagyunk bármiféle, akár extrém dologra is, ami csak szembejön, hiszen nagyon kreatív ötletekkel találkoztunk az elmúlt években. Sokat köszönhetünk ezeknek és a meglévő partnereinknek, akikkel elengedhetetlenné vált a termékeink és szolgáltatásunk folyamatos fejlesztése.

Köszönjük a támogatást mindenkinek, akivel együtt dolgozunk és várunk benneteket, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak Magyarország bárkultúrájáról és fejlődésének irányáról!

   Bendegúz
        Máté
       Ádám